Ζαμπονοτυρόπιτα

zamponotiropita-600x600Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε (ή ραντίζουμε με ελαιόλαδο) ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα.
Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
Χαράζουμε ελαφρά τη ζαμπονοτυρόπιτα και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω.
Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα.
Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15’ στον πάγκο της κουζίνας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.

Αφήστε μια απάντηση