Κρουασάν ζαμπόν τυρί

krouasan_zampon_tiri-600x600Ξεπαγώνουμε καλά τα σφολιατάκια, χωρίς να τα βγάλουμε από τη συσκευασία τους. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τη τριμμένη γραβιέρα. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά. Βουτωρώνουμε το ταψί μας. Αλείφουμε τα σφολιατάκια με νερό και βάζουμε στο καθένα από ένα κουταλάκι γέμιση. Τυλίγουμε από τη μια γωνία προς την απένταντι διαγωνίως και τους δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου. Τα βάζουμε στο ταψί και τα αλείφουμε με αυγό. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 20 με 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα.
Αν θέλουμε, πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με γραβιέρα τριμμένη και τα βάζουμε στο γκριλ για 3 λεπτά περίπου. Έχουν πολύ ωραία εμφάνιση και φυσικά υπέροχη γεύση!

Comments are closed.