Μπιφτεκόπιτα

hamburger_me_tiri-xl-600x600Βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει σε νερό. Το στύβουμε και προσθέτουμε όλα τα υλικά της πίτας.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο ώσπου να έρθει η ώρα για το ψήσιμο. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες λεπτές και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο. Βάζουμε σε κατσαρολάκι να γίνει η σάλτσα.
Ροδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με λίγο νεράκι.
Αφήνουμε για 10 λ.περίπου να δέσει. (δεν μας πειράζει αν έχει λίγο υγρό,θα το πιει στη ψήσιμο,θέλουμε όμως να έχει αρκετό λαδάκι για να νοστιμίσει η ντομάτα) Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 24-26 εκ. Σκορπίζουμε στον πάτο λίγη σάλτσα και βάζουμε τις μισές πατάτες.
Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα του κιμά. Απλώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες και την υπόλοιπη σάλτσα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β. σκεπασμένο το σκεύος και ψήνουμε για 1 ώρα(άντε και 10 λεπτά ακόμη!). Εδώ να προσέξετε το ταψί να είναι βαθύ γιατί σ’εμένα,που δεν ήταν, άρχιζε να πιτσιλίζει το λάδι(παρ’ότι σκεπασμένο) και ο φούρνος κάπνιζε σα φουγάρο!
Όταν πια είναι έτοιμο, σκορπίζουμε το τυρί,βάζουμε αν θέλουμε την πιπεριά ,σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό ξεσκέπαστο ώσπου να μαλακώσει το κασέρι και η πιπερια.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε!

Αφήστε μια απάντηση