Νές

nesΉρθαν τα πρώτα κρύα και μαζί ο καιρός για ζεστό καφεδάκι και χουχούλιασμα στο σπίτι.
Καλός ο ελληνικός, δε λέω, αλλά ένας ζεστός στιγμιαίος καφές, (νες όπως τον λέμε), έχει άλλη χάρη.
Ας δούμε πως τον φτιάχνουμε.

Ζεστός στιγμιαίος καφές (νες)

Υλικά

• 2 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ
• 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 130 – 150 ml. ζεστό νερό
• 15 – 30 ml. (1 – 2 κουτ. σούπας) γάλα εβαπορέ ή φρέσκο, (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεστό στιγμιαίο καφέ (νες), μπορούμε να φτιάξουμε με τρεις τρόπους· χτυπώντας το μείγμα καφέ και ζάχαρης με τα χέρια, ή με μιξεράκι (ηλεκτρικός αναδευτήρας), ή με την ειδική καφετιέρα με ακροφύσιο, που παράγει ατμό.

Στη πρώτη περίπτωση, ρίχνουμε όσο καφέ και ζάχαρη θέλουμε σε στεγνό, χοντρό φλιτζάνι, τ᾿ ανακατεύουμε και προσθέτουμε περίπου 5 – 10 ml. ζεστό νερό (λιγότερο από 1 κουταλιά της σούπας).
Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού και ανακατεύουμε τον καφέ, (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη), μέχρι να ξανθίνει και γίνει σαν αλοιφή.

Τέλος, αν θέλουμε, προσθέτουμε γάλα και περίπου 120 ml. ζεστό νερό (μέχρι να γεμίσει η κούπα μας), ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.

Αφήστε μια απάντηση