Τυρόπιτα κουρού

tiropita_kourouΕτοιμάζουμε την γέμιση χτυπώντας τα αβγά με το γιαούρτι και στην συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά. Αλατοπιπερώνουμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, η σχαρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Λιώνουμε το βουτυρο ( 2 κουταλιές της σούπας ) και το προσθέτουμε σε ενα φλιτζάνι ελαιόλαδο.
Αφου ξεπαγώσουμε τα φύλλα σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία τους, ξεκινάμε να τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι, λαδώνοντάς τα απο το μείγμα με το βουτυρο και το ελαιόλαδο χρησιμοποιπώντας ενα πινέλο.
Αν το ταψάκι σας δεν ειναι στο ίδιο μέγεθος με τα φύλλα, μην αγχώνεστε, αν ειναι μικρό τότε «ζαρώστε» τα φύλλα, αν ειναι μεγαλύτερο τότε απλώστε 2 φύλλα το ένα δίπλα και πάνω στο άλλο. Φροντίστε να βάλετε τουλάχιστον ενα φύλλο παραπάνω στο κάτω μέρος της πίτας. Προσωπικά οταν έχω 12 φύλλα, συννήθως βάζω 7 κάτω και 5 επάνω.
Αφου στρώσουμε τα κάτω φύλλα μας, αδειάζουμε και στρώνουμε την γέμιση. Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα.
Κοβουμε με ψαλίδι ή μαχαίρι ότι φύλλα περισσεύουν και κλείνουμε την πίτα διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε ως κάτω την πίτα με μαχαίρι σαν να κοβουμε τα κομμάτια μας και αλειφουμε με ενα αβγό χτυπημένο. Προσθέτουμε το ποτήρι με το γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Σκεπάζουμε την πίτα και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες.
Ψηνουμε την πίτα για μία ώρα. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.

Comments are closed.