Φρέντο εσπρέσσο

espresso freddoΠως μπορείτε να φτιάξετε σωστά ένα φρέντο εσπρέσσο – freddo espresso. Είναι ο αγαπημένος καφές για καφετέριες και μπαρ που μπορεί να φτιαχτεί πάρα πολύ εύκολα και στο σπίτι μας.
Φρέντο εσπρέσσο – freddo espresso. Υλικά

2 Δόσεις καφέ εσπρέσσο
Λίγο πάγο

Φρέντο εσπρέσσο – freddo espresso. Συνταγή, εκτέλεση

Τοποθετούμε 2 δόσεις φρεσκοκομμένου καφέ στο κλείστρο μας και το πατάμε με πατητήρι χειρός για να στρώσουμε τον καφέ μας σωστά,μην ξεχνάμε οτι το νερό δεν πάει στην ανηφόρα.
Αφού αφήσουμε να τρέξει λίγο νερό απο την μηχανή μας κουμπώνουμε το κλείστρο μας και αφήνουμε να τρέξει ο εσπρέσσο. Τοποθετούμε ένα φλιτζανάκι και ρίχνουμε τον καφέ μας, στη συνέχεια τον ρίχνουμε σε ένα σέϊκερ με την ζάχαρη που επιθυμούμε.
Χτυπάμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια τοποθετούμε και τον πάγο και χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα ακόμη. Σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο.

Αφήστε μια απάντηση