Φρέντο Καπουτσίνο

freddo cappuccinoΦτιάξτε τον καφέ σας ζεστό σε ένα φλιτζάνι, χρησιμοποιώντας δύο δόσεις καφέ. Αν βάζετε ζάχαρη, διαλύστε την ποσότητα που θέλετε στον ζεστό καφέ.
Αν χρησιμοποιείτε μόκα για δύο άτομα, γεμίστε την καφετιέρα με τη μισή ποσότητα νερό, αλλά την ίδια ποσότητα καφέ.
Σε ένα ποτήρι ή φλιτζάνι, βάλτε περίπου 50μλ γάλα μακράς διαρκείας UHT χαμηλών λιπαρών ή πλήρες. Το γάλα πρέπει να είναι από το ψυγείο και καλό είναι τα το τοποθετήσετε για 3-4 λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο. Κάποιες φορές που βιάζομαι βάζω ένα παγάκι μέσα και το χτυπάω αμέσως.
Χτυπήστε το γάλα με το χτυπητήρι του φραπέ, μέχρι να γίνει ένας σφιχτός αφρός.
Γεμίστε το ειδικό ποτήρι για το φρέντο με παγάκια μέχρι επάνω σχεδόν. Τα ποτήρια φρέντο είναι 260μλ περίπου, οπότε αν έχετε άλλο ποτήρι που σας αρέσει της ίδια χωρητικότητας, χρησιμοποιήστε αυτό.
Ρίξτε πάνω στα παγάκια τον ζεστό καφέ, ανακατέψτε να κρυώσει και δοκιμάστε. Αν θέλει κι άλλο κρύωμα, προσθέστε παγάκια.
Με ένα κουτάλι τοποθετήστε προσεκτικά τον αφρό πάνω στον καφέ, βάλτε καλαμάκι και απολαύστε!

Αφήστε μια απάντηση