Φραπέ

frapeΓια να φτιάξετε έναν καλό φραπέ με μίξερ, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:
1) βάλτε σε ένα ποτήρι 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού καφέ φραπέ,
2) αν τον θέλετε γλυκό βάλτε και 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη, για μέτριο βάλτε 1 κουταλιά
3) βάλτε πολύ λίγο κρύο νερό!
προσοχή: βάλτε ελάχιστο νερό(~1-2 κουταλιές της σούπας), γιατί άμα βάλετε πολύ, τότε όλος σας ο καφές θα γίνει αφρός!
4) χτυπήστε το μίγμα με το μίξερ, όχι για πολύ ώρα!
προσοχή: φροντίστε το μίξερ να φτάνει στον πάτο και χτυπήστε όσο λιγότερο γίνεται, μέχρι να νιώσετε ότι έχει διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και ο καφές.
Αν τον χτυπήστε πολύ λίγο, τότε θα πίνετε κόκκους ζάχαρης και καφέ, ενώ αν τον χτυπήσετε πολύ, τότε ο φραπέ σας θα γίνει νεροζούμι.
Φροντίστε αυτό το λίγο χτύπημα να γίνει σωστά και να διαλύσετε τους κόκκους.
5) προσθέστε ~1-2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
προσοχή: το γάλα εβαπορέ είναι συμπυκνωμένο. Αν πρόκειται να προσθέσετε φρέσκο γάλα, θα πρέπει να βάλετε περίπου την 3πλάσια ποσότητα!
6) προσθέστε 2 μεγάλα παγάκια
προσοχή: μην προσθέσετε πολλά μικρά παγάκια, αλλά 2 μεγάλα, θα γίνει καλύτερος!
7) συμπληρώστε με παγωμένο νερό μέχρι επάνω
8) βάλτε το καλαμάκι και γυρίστε το 3-4 σβούρες ώστε να έρθουν όλα στα ίσια τους!

και είστε έτοιμοι! Μόλις κάνατε έναν πολύ καλό φραπέ με μίξερ!

Αφήστε μια απάντηση